Uitbreiding van onze vloot!


Uitbreiding van onze vloot is een voldongen feit!

Met ingang van het nieuwe seizoen van 2020 hebben wij onze vloot uitgebreid met een prachtige Zweedse cabin-sloep, type Sneepa, gebouwd in 1950 en compleet gerestaureerd. De naam van deze bijzondere sloep betreft BlåBaer

(blauwe bes). Zoals de foto hierboven laat zien hebben de Venezuela en BlåBaer elkaar in 2014 al ontmoet en liggen ze gebroederlijk naast elkaar bij jachtwerf Joh. Van der Meulen te Sneek. Toen wisten we nog niet dat wij dit bijzondere scheepje in ons bezit zouden krijgen.

Het schip is destijds door de vorige eigenaar aangetroffen in een zwaar verwaarloosde toestand.

Het schip is door fa. Joh. Van der Meulen (Woudvaart) in een winterseizoen helemaal gerestaureerd en flink aangepakt i.o.v. de vorige eigenaar. Door de vakkundigheid van Henk van der Meulen en zijn crew is het een prachtig scheepje geworden en is het schip uitgerust met een keukentje en een toilet.


De BlåBaer gaat tochten varen voor het Waddencentrum en voor onze eigen gasten op het IJsselmeer/Waddenzee.

Daarom zijn wij op dit moment bezig met het ontwikkelen van nieuwe arrangementen. Tijdens de Sneekweek zal het schip extra worden ingezet om onze gasten mee te nemen naar het Sneekermeer. 
Op zaterdag 4 april 2020 openen  we officieel ons rondvaartseizoen in Sneek en presenteren wij de BlåBaer aan het publiek, wij hebben er een officieel evenement van gemaakt. Zaterdag 4 april van 13:00 uur tot 17:00 uur.