Allure Paling arrangement

Rondvaart Allure introduceert het komende seizoen het ambachtelijke “Paling-arrangement”

Paling uit GaastmeerTijdens onze rondvaarten krijgen wij meestal vragen gesteld over o.a. de paling en of deze lekkernij met uitsterven wordt bedreigd n.a.v. de sombere berichtgeving via de media!

Afgelopen seizoen kwamen wij een palingvisser tegen op de Geeuw ( vaarwater buiten Sneek ) die zijn fuiken aan het leeghalen was. Vervolgens koers gezet naar de visser en hem gevraagd hoe het is gesteld met de paling. De visser kon ons meteen laten zien hoe groot zijn vangst was en mochten we een kijkje nemen. Wij allen waren blij verrast, we zagen heel veel paling in zijn tonnen krioelen, ook hele dikke vette palingen!
Wij bedankten de visser die ook tijdens de conversatie aangaf dat het best heel erg goed gaat met de palingstand, dus positieve berichtgeving!

Het heeft ons doen besluiten om een paling-arrangement te initiëren en hebben we inmiddels contact gelegd met dezelfde palingvisser. Het betreft 1 van de 12 binnenvissers die Friesland nog rijk is, nl. Andries van Netten uit Gaastmeer.

Paling uit GaastmeerTijdens onze gesprekken zijn we er achter gekomen dat Andries een palingvisser in hart en nieren is en vol romantiek en enthousiasme over zijn vak kan vertellen. Overigens hebben wij zelf zijn vers gerookte paling bij ons thuis geproefd onder het genot van een bijpassend wijntje, conclusie, waanzinnig lekker……………………………….

Dit arrangement willen we wekelijks gaan varen afhankelijk van het aantal belangstellenden. Wij varen deze tocht vanaf minimaal 6 personen en is zaterdag de beste dag omdat Andries op zaterdagochtend zijn paling vers rookt.

Programma van dit nostalgische arrangement:

09:00inschepen 1e Oosterkade 4 Sneek
09:15vertrek richting Gaastmeer via de stadsgrachten van Sneek richting IJlst, Heeg, Gaastmeer ( tijdens de tocht wordt er koffie of thee geserveerd met echte Friese oranjekoek van echte bakker de Haan uit Sneek).
10:45verwachte aankomst Haven Gaastmeer
11:00ontvangst door de palingvisser Andries van Netten
11:15educatieve uitleg over de paling door Andries van Netten
11:40palingproeverij
12:00vertrek naar Sneek, op de terugweg worden de gasten getrakteerd op een vers broodje gerookte paling incl. een consumptie naar wens.
14:00aankomst 1e Oosterkade Sneek

Bij dit arrangement zijn inbegrepen de consumpties aan boord, vers gerookt broodje paling en krijgt elke gast 250 gr. vers gerookte paling mee naar huis. en bij het broodje paling aan boord wordt verse zuivel en/of jus d’orange geschonken
De arrangementsprijs bedraagt € 65,- p.p.
M.i.v. de meimaand is dit bijzondere arrangement bij ons te boeken !!

van Netten Gaastmeer

Rondvaart Allure Sneek
Scroll naar boven