Rondvaart Sneekermeer

Onder de vaste gasten bekend als het ‘rondje Sneekermeer’. 
Brengt u in het voorjaar of in de zomer een bezoek aan de stad Sneek?
Maak dan een vaartocht met rondvaartbedrijf Allure om uw dagje uit helemaal compleet te maken. Wij verwelkomen u graag aan boord van onze antieke rondvaartsloep de Venezuela

De route.

Schipper Gerard Jansen of Dick Visser varen u naar het Sneekermeer, een van de grootste meren van Friesland. Op een zonnige dag is het een prachtig gezicht om alle witte zeilen van de verschillende zeilboten te aanschouwen. We vervolgen de tocht met een rondje om het Starteiland. Hier staat de starttoren van waaruit de zeilwedstrijden gevolgd worden. Hierna verlaten we het Sneekermeer en varen we via het natuurgebied de Grutte Griene en de Hollegracht richting de idyllische dorpjes Uitwellingerga en Oppenhuizen (Top en Twel).

Rondvaart Allure Sneek

Via een prachtige rustige route varen we achter de dorpjes langs terug naar Sneek.Het laatste gedeelte van de tocht doet denken aan Giethoorn en is het net of de tijd 50 jaar stil is blijven staan, erg mooi en bijzonder!! U kunt de Venezuela vinden aan de 1e Oosterkade 4 in het centrum van Sneek. De tocht duurt ongeveer 2.15 uur en kost € 20,00 per persoon. Er zijn gekoelde consumpties verkrijgbaar aan boord.

Bij goed weer en voldoende deelname varen we standaard dagelijks om 14:00 uur (behalve bij andere reserveringen). Het is ook mogelijk om een tocht vanaf 11 uur te reserveren.

We varen vanaf 6 personen en graag vroegtijdig reserveren.

Telefonisch reserveren is gewenst: 06-47337485

We bevelen deze dagtocht aan wanneer u een dagje Sneek doet, even heerlijk wilt uitwaaien en genieten van de directe omgeving van Sneek. Aan boord vertelt schipper Gerard Jansen u de geschiedenis van onze historische reddingssloep (1906). Ook beantwoordt hij al uw vragen over Sneek en omgeving. Als u een andere route prefereert, een borrel of picknick arrangement wenst of een langere tocht wilt maken, kijk dan op de pagina’s van het hoofdmenu !!

*Onze sloep biedt plaats aan maximaal 12 personen !!

 

Scroll naar boven